sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Skonssilandiassa

Meillä on syöty viimeaikoina aivan älyttömästi skonsseja. Vasta vimmaisen skonssimaniani keskellä oikeastaan tuli mieleen ihmetellä mikä skonssi oikeastaan on, ja millä tavalla se oikeastaan eroaa ihan tavallisesta teeleivästä tai muffinista. Aikani skonsseista luettuani tulin siihen lopputulokseen että skonssien syvimmän olemuksen hahmottaminen on aivoja nyrjäyttävää puuhaa, enkä oikeastaan välitä tippaakaan siitä onko nämä nyt sitten skonsseja, suolaisia muffineja vai skoffineja. Kunhan niitä on vaan säännöllisin väliajoin tyrkyllä aamukahvin kylkeen. Luottoreseptini on peräisin Gluteenitonta leipää -kirjasta, mutta tällä kertaa vähän sovelsin ohjetta sunnuntaipäivän kunniaksi. Onneksi jääkaapissa norkoili vuohenjuustopaketin jämät, sillä skonssini taisivat päästä juuri seuraavalle tasolle. Seuraavaksi aion räjäyttää makunystyräni hillolla ja kermavaahdolla. Ja aurajuustolla. Ja ainakin basilikalla! Luultavasti täällä asustellaan skonssilandiassa vielä pitkään..


Vuohenjuustoskonssit (12 kpl)

240 g vaaleaa riisijauhoa
8 g psylliumia (karkeaa psylliumkuorijauhetta)
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kuivattua rosmariinia
n. 1 tl suolaa

80 g voita
70 g vuohenjuustoa

500 g maitoa
1 rkl hunajaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos käytät hyvin suolaista vuohenjuustoa, laita suolaa ensin varovaisesti. Nypi jauhojen sekaan voi ja paloiteltu vuohenjuusto. Itselläni sattui olemaan kaapissa noin 70 grammaa vuohenjuuston loppuja, mutta laita ihmesssä enemmän jos huvittaa.

Sekoita hunaja maitoon ja lisää neste jauhoseokseen vähän kerrallaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja anna taikinan turvota 15 minuuttia. Nostele taikinaa lusikalla muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia. Skonssit ovat parhaimmillaan tuoreina, mutta säilyvät hyvin jääkaapissa parikin päivää.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää kyllä herkulta! Vuohenjuustoa vielä lisänä, niin ei voi mennä pieleen <3 Onkin kiva ohje, kun voi vaihdella täytteitä, niin näihin ei kyllästykään varmaan niin nopeasti. Pitää itekin kokeilla näitä, ei tarttis edes kuin jättää hunaja pois ja vaihtaa maito laktoosittomaan, niin tää on ihan fodmap-ruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustojen kanssa ei kyllä mene koskaan pieleen. :D Lisäisin taikinaan ehkä ihan pienen määrän esim. sokeria tai jotain muuta sopivaa makeutusta hunajan tilalle, mutta ei se kuitenkaan mikään välttämättömyys ole. Pieni makeus tuntui vaan sopivan vuohenjuuston kylkeen. Kerro kuinka onnistui jos testasit. :)

      Poista