sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Porkkanavinopalat avokadotahnalla

Siemennäkkäri on kummitellut mielessäni jo monta päivää, mutta ryhtyessäni hommiin huomasin, että siemenet olivat kadonneet mystisesti kaapista parempiin suihin. Eli toisin sanoen täällä on syöty kilpaa siemeniä, kunnes kaikki on taas kerran loppu. Seesaminsiemeniä oli onneksi vielä hiukan jäljellä, joten niistä syntyi hätävaraleipä joka oli sopivasti jotain näkkärin ja leivän välimaastosta. Siinä leipää uunin luukusta tuijotellessani aloin haaveilla avokadotahnasta, auringosta, kesästä ja melonnasta. Koska tähän hätään kolme viimeistä kohtaa jäivät haaveeksi, avokadotahnaa oli saatava. Siinä kun noita vinopaloja mutusteli silmät kiinni kuumassa keittiössä kirkasvalolampun edessä, saattoi jopa pienen hetken kuvitella että ulkona paistaa aurinko ja lämpömittari näyttää hellelukemia.


Porkkanavinopalat
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl tattarijauhoa
1 rkl unikonsiemeniä
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

2 munaa
0,5 dl vettä
2 porkkanaa raasteena
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle levyksi. Tästä tuli hiukan vajaa pellillinen.
4. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.


Avokadotahna

1 avokado
limettimehua
suolaa
mustapippuria

1. Muussaa avokado, ja mausta makusi mukaan limen mehulla, suolalla ja mustapippurilla.
2. Säilytä jääkaapissa jos et syö koko annosta kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti