sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Tuhti herkuttelijan pannari


Rakastan riisipuuroa, mutta kolmas puuropäivä viikossa alkoi olla jo jossain övereiden rajamailla. En kuitenkaan heitä koskaan ruokaa pois jos se ei vielä haise pahalta tai kävele vastaan, joten puuron lopuista syntyi Ahvenanmaan pannukakkua. Siitäkin huolimatta että nyt ei olla lähelläkään Ahvenanmaata ja reseptikin on keksitty pannukakun himoisena hetkenä omasta päästä. Ehkä tämä pitäisikin ristiä uudelleen Ruokapihin jämäpannariksi.

Koska oikean pannarin kanssa kuuluu syödä kermavaahtoa, sitä oli pakko saada tälläkin kertaa. Paitsi ettei kaapissa ollut kermaa, ja kauppaan on liian pitkä matka. Ainakin 100 metriä. Löysin onneksi pikaisella haulla netistä pähkinäkerman ohjeen, jota mainostettiin jopa kermaa paremmaksi vaihtoehdoksi. Hyvää se kyllä oli, mutta vannoutuneena kermavaahtosyöppönä en aivan allekirjoita tuon pähkinäkerman paremmuutta. Oli se kuitenkin ihan kelpo ratkaisu pahimpaan kermavaahtotuskaan.


Ahvenanmaan pannukakku (gluteeniton, maidoton)

4 munaa
1,5 dl kookospalmusokeria
5dl kauramaitoa

1 dl tattarijauhoa
1 dl maissijauhoa
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1-2 rkl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria

3 dl mantelimaitoon tehtyä riisipuuroa (jos haluat maidottoman pannarin)
n. 1 dl kookosöljyä

1. Vatkaa yhteen munat, sokeri ja maito. 
2. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää vähitellen munamaitoon.
3. Lisää joukkoon riisipuuro ja vesihauteessa sulatettu kookosöljy.
4. Paista 200 asteessa n. 30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti