maanantai 1. joulukuuta 2014

Päiväkahvin pelastus

Olen huomannut että jos jokin asia on varmaa, niin se että jääkaapissa on aina pari ylikypsää banaania. Epäilen että ne lisääntyvät siellä keskenään. Banaanimaustekakku on siitä hauska kaveri, että sen voi taikoa lähestulkoon tyhjästä, se onnistuu joka kerta ja maku vaan paranee jos sen unohtaa jääkaappiin pariksi päiväksi. Yleensä en kyllä ole unohtanut, vaan sitä on tullut syötyä aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi ja pelkästä syömisen ilosta. Huomasin että melkein kaikki jauhot oli loppu kaapista, mutta banaanikakun logiikalla aina voi soveltaa. Päätin hetken mielijohteesta viskata taikinaan myös Yogi Tea maustehauduketta, ja kappas, sehän toimi!


Mausteinen banaanikakkku 

1 dl perunajauhoa
1 dl tattarijauhoa
1 dl pähkinöitä melko pieneksi rouhittuna (parapähkinä, cashew, hasselpähkinä.. kaikki käy!)
1 dl kookospalmusokeria
1 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
Yogi Tea Forever Young -pussin sisältö

1 dl jogurttia
1,5 rkl kookosöljyä
2 munaa
2 ylikypsää banaania

Sekoita kuivat aineet keskenään. Avaa Yogi Tea -maustehaudukkeen pussi ja lisää sen sisältö jauhoihin. Tästä ei siis keitetä teetä! Painele banaanit mössöksi haarukalla, ja lisää sitten kuiviin aineisiin muussatut banaanit, jogurtti, kananmunat ja sula kookosöljy. Jos kookosöljy on kivikovaa, sen voi sulattaa nopeasti vesihauteessa.

Kippaa taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Toki vuoan voi myös voidella ja leivittää, mutta koska olen laiska tiskari, leivinpaperi on ystäväni. Paista kakku 175 asteessa noin 30min. Varaudu uunista kantautuvaan herkulliseen tuoksuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti